Şuan Okunan
Gençlik Haritası “Geleneksel Türk Tiyatrosu”nun izinde

Gençlik Haritası “Geleneksel Türk Tiyatrosu”nun izinde

Gençlik Haritası Kültür-Sanat, Ekoloji ve Halk Kültürleri Derneği tarafından “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız: Geleneksel Türk Tiyatrosu” çalışması yürütülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile Türkiye genelinde yayılması planlanan çalışma ilk olarak 22 Nisan tarihinde Niğde ve Karaman bölgesinde Karagöz, kukla, meddah, köy seyirlik, orta oyunu odaklı olarak başladı. Alan araştırması, temsiller ve atölyeler ile sürdürülen projede UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Unima Türkiye Milli Komisyonu Merkezi resmi paydaş olarak yer alıyor. Ayrıca Ankara Üniversitesi, Bambu Dergi, Bambu Tiyatro ve Işkırlak Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Halk Kültürleri Dergisi ise sürece katkı sağlıyor.

TARİHİ MEKANLARDA ETKİNLİKLER

Proje kapsamındaki etkinlik mekanları ulusal ve uluslararası anlamda kültürel etkileşim köprüsü olan tarihi yerlerden oluşuyor. Niğde bölgesinde 100. Yıl Kale Kütüphanesi (Eski Rum Kilisesi), Gümüşler Manastırı, Yeşilburç Köyü(Eski Rum Köyü) bu mekanlar arasında yer alırken, Karaman bölgesinde ise; Tartan Konağı Geleneksel Türk Evi, Hatuniye Medresesi, Çeşmeli Kilise gibi mekanlar projeye dahil ediliyor.
27 Mayıs tarihine kadar Niğde ve Karaman’da gerçekleşecek etkinliklere için Gençlik Haritası sosyal medya hesapları ve şehirlerin il kültür-turizm müdürlükleri ile iletişime geçmek mümkün.


Tüm Hakları Saklıdır 2024 - Tasarım: Merhaba Grafik