Şuan Okunan
Istanbul Fringe Festival’den Nisan’da Kısalar

Istanbul Fringe Festival’den Nisan’da Kısalar

Unorthodox – Ariel Rivka Dance
Dans – 9 Dakika

Klezmer müziğinin dürtüsü ve geleneğinden ilham alan özgün bir beste yaratmak için besteci Stefania de Kenessey ile iş birliği yapan eser, ham gerçekliği genelde dünyaya gösterdiğimiz kibar versiyonlarımızla yan yana getiriyor. Nefes almak için elbisenin fermuarını açtığınızda ne olur? Başlık, katı bir Hasidik cemaatini terk eden bir kadın hakkında yakın zamanda bir Netflix dizisine de uyarlanan aynı adlı kitaptan esinlenmiştir.

Koreograf: Ariel Grossman
Özgün Beste: Stefania De Kenessey
Film & Sinematografi & Kurgu: Melissa Wu
Işık Tasarımı: Ariel Grossman
Kostüm: Ariel Grossman
Dansçılar: Caitlyn Casson, Asia Bonilla, Casie O’Kane, Hana Ginsburg Tirosh

What was that you said? – Chiara Giorda
Dans – 10 Dakika

“What was that you said?” seninle benim aramda ya da benimle benim aramda bir konuşmada bir dürüstlük anıdır. Bir kereliğine kartlarımızı masaya koyalım, konuşulan ve söylenmeyen sözlerimizle yüzleşelim.
Bazen seni bir rüyada kaybediyorum.
Benimle mi konuşuyorsun? Ne söylediğini hatırlıyor musun? Hatırlıyor muyum? Belki. o anda. Sana söylediğimi aslında kendime de söylüyordum.

Koreograf: Chiara Giorda
Dansçılar: Canberk Yıldız, Müge Bayramoğlu/Evrim Akyay, Chiara Giorda
Müzik: Hannok

Rust – Ariel Rivka Dance
Dans – 14 Dakika

Rust, yaşlanmanın güzelliğiyle ilgilidir – utanç, mizah ve fiziksel, duygusal ve içsel değişikliklerin nihai kabulü. Bazen çirkin olsa da, yaşlanma doğal ve büyüleyicidir, tıpkı eski metalde görülen pas gibi.

Ayrıca Bakınız

Koreograf: Ariel Grossman
Dansçılar: Amy Ashley, Kristin Licata, Kyleigh Sackendie, Hana Ginsburg Tiros
Özgün Beste: David Homan & Stefania De Kenessey
Işık Tasarımı: Ariel Grossman
Film & Sinematografi & Kurgu: Melissa Wu
Kostüm: Marianna Tsartolia

Fringe Festival Nedir?

“Alternatif”, “keşfedilmemiş”, “sınır” anlamına gelen Fringe’in hikayesi, 1947 yılında Uluslararası Edinburg Festivali’ne misafir olarak katılan ve gösterilerini “bir kenarda” sergileyen 8 ekip ile başladı. Bu oluşum, çağdaş gösteri sanatları alanındaki en prestijli festivallerden biri olarak görülen Edinburg Fringe’e dönüştü. Bugün Fringe Festivalleri, her yıl dünyanın farklı şehirlerinde 170 bin sanatçıyı, 250 farklı mekanda ve 60 bin etkinlikte, yaklaşık 19 milyon kişiyle buluşturuyor. Her şehirde farklı ölçek ve formlarda düzenlenen Fringe Festivalleri alternatif ve yenilikçi işler üreten genç sanatçılara işlerini uluslararası platformda sergileme imkanı sunuyor.

Istanbul Fringe Festival, tüm dünyada olduğu gibi çeşitliliği ve özgünlüğü İstanbul’un kent dinamiği ve çok kültürlü doğasıyla buluşturuyor. 18 – 22 Eylül 2019 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen festival, 22 performans, 6 workshop ve 3 partiyle, 18 farklı destekçi mekanda, yaklaşık 4 bin seyirciyi bir araya getirdi. İkinci yılında pandemi koşullarında online ortama taşınan Istanbul Fringe Festival, Türkiye’nin tamamen dijital ilk performans sanatları festivali oldu. Istanbul Fringe Festival 2020 Online, Türkiye’den ve yurtdışından toplam 15 ekibin işleri, söyleşi ve atölyeleri YouTube, Instagram ve Zoom’da 30 binin üzerinde görüntülenme aldı. Üçüncü yılında hibrit bir programla büyüyen festival, tüm tiyatro sezonuna yayılarak katılımcılarıyla buluşmaya devam ediyor. Çoğulcu ve disiplinlerarası bir temele dayanan Istanbul Fringe Festival, yeni ve dinamik olanı kültür ve sanat yoluyla arayan katılımcılarını, çoğulcu ve yenilikçi bir atmosfere davet ediyor.


Tüm Hakları Saklıdır 2024 - Tasarım: Merhaba Grafik