Bir Öğle Kahvesi’nde anne oğul ilişkileri
GÖRKEM MAVİ
Miro Gavran’ın yazdığı, Elif Küçükkoyuncu’nun yönettiği “Öğle Kahvesi”, Kayseri Devlet Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. Gündelik hayatın sıradan bir anı gibi görünen bir öğle kahvesi buluşmasını merkeze alan oyun, anne-oğul sohbeti üzerinden aile ilişkilerini inceliyor. “Öğle Kahvesi”, aile ilişkilerindeki değişim ve çatışmaları mizahi bir dille anlatıyor.
“Öğle Kahvesi”, oğul Luka’nın ergenlikten yetişkinliğe geçiş sürecinden başlayarak, her 3-4 yılda bir aynı kafede buluşan anne-oğulun zamanla değişen hayatları ve rollerindeki dönüşüm işleniyor. Oyunun açılış sahnesinde, kafede çalan müziği kapatmak isteyen anneye karşı Luka, buna hakları olmadığını söylese de annesinin ısrarı üzerine müziğin kapanmasını kabul ediyor. Bu sahne, anne ve oğul arasındaki nesil çatışmasını ve annenin kontrolcü tutumunu etkili bir şekilde yansıtıyor.
KUŞAK ÇATIŞMALARINA IŞIK TUTUYOR
Miro Gavran’ın “Öğle Kahvesi” oyunu, dünyadaki kuşak çatışmaları ve anne-oğul ilişkilerine bir kahve molasında derinlemesine ışık tutuyor. Oyun, “Son derece tanıdık ve bir o kadar da evrensel bir anne-oğul hikâyesi… Birbirinden çok farklı karakterlere sahip bir oğul (Luka) ve bir anne (Vera)… Yıllar geçtikçe pek çok şey değişse de aile bağları hep bir birçimde var olmaya devam ediyor ve izleyenlerin damağında bir kahve tadı bırakıyor.” cümleleriyle tanıtılıyor.
“Öğle Kahvesi”
Kayseri Devlet Tiyatrosu
2 Perde – 1 saat 50 dakika
Yazan: Miro Gavran
Çeviren: Nazlı Gözde Yolcu
Yöneten: Elif Küçükkoyuncu
Oyuncular: Betül Gökçer, Hüseyin Varol, Alican Örs, Sinem Tutar, Metin Yılmaz, Doğu Kaan Daldı, Aytaç Erçandırlı, Hüseyin H. Altun, Gamze Yılmaz, Özge Karataş, Umut Can Kaçmazer, Hacı Yusuf Alkan, Muhammed Furkan Demir, Melih Genç
Dekor Tasarımı: M. Mustafa Mahdum
Ayrıca BakınızKostüm Tasarımı: Ruken Bakır
Işık Tasarımı: Osman Uzgören
Müzik: Fırat Akarcalı
Yönetmen Yardımcısı: Şendal Yıldız
Asistan: Alican Örs