“PoP İkoN Marilyn”in ilk temsilleri, teknik sorunlar ve rahatsızlık nedeniyle 17-18 Ocak 2025 tarihlerine ertelenmiştir.
Rampa Tiyatro, bu sezon da önemli bir sanatçıyı tiyatro sahnesine taşımaya hazırlanıyor. Ahmed Arif, Orhan Kemal ve Attila İlhan gibi isimlerin ardından bu kez “PoP İkoN Marilyn” sahnede olacak. Marilyn Monreo’yu anlatan müzikal formundaki oyun 20 ve 21 Aralık günleri Beyoğlu Halep Pasajı’ndaki Sahne Joker’de izleyici ile buluşacak.
Metin Boran’ın yazıp yönettiği oyunda, İrem Karaarslan rol alıyor. Oyunun dans ve koreografisi Melisa Akuş’a, kostüm tasarım ve uygulaması Şimal Kılıç ile Yüksel Boran’a, müzik düzenlemesi İnan Tat’a ait. Yönetmen Metin Boran, Marilyn Monroe’nun hayatının da tıpkı sahneye taşıdığı diğer isimler gibi önem arz ettiğini belirterek, şunları söylüyor: “Marilyn Monroe’nun yaşamına nesnel bir gözle odaklanıldığında “sarışın efsane”nin bize sunulduğu gibi sıradan bir kadın, basit bir oyuncu, alkolik, müptela, cinselliğini öne çıkararak ilgi toplayan ve çevre oluşturan dişi bir Hollywood figürü olmadığı görülecektir.”
HEP HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİDİYOR
Monreo’nun yetiştirme yurdunda başlayan çileli yaşamının onu hırslı bir kadına dönüştürdüğünü ifade eden Metin Boran, onun cesaretle hayallerinin peşinden giden yapısına vurgu yapıyor: “Genç yaşında edindiği yaşama felsefesi ile iç dünyasını besliyor. Hırslı… Hep tutkuyla bağlandığı oyunculuk mesleğinde sürekli başarı arıyor. İşini özenli yapıyor, sorumluluk bilinciyle hareket ediyor… Enerjisi yüksek, yaşama sevinciyle dolu, konforu seviyor. Doyumsuz… İç dünyasını herkese açmıyor. Başarılı olmak, zirvede görünmek kalbini mutlu etmiyor. Aktör Stüdyo’da “metot oyunculuk” öğreniyor… Yanında Marlon Brando, Elia Kazan ve William Saroyan var. Artur Miller ile evleniyor. “Artur hayata farklı bir açıdan bakmamı sağladı” diyor. Dünya edebiyatını okuyor. Tolstoy’un Anna Karenina’sında oynamak istiyor, Karamazov Kardeşler’ini sahnelemeye girişiyor. Öldüğünde o gece göğsünde Lübnanlı Halil Cibran’ın ‘Meczup’ adlı kitabı var. Hep mutsuz… Hep yalnız…”
Oyunun kurgusunda hem Marilyn Monreo’nun hayatını anlattığını, hem de yaşamında dönüm noktası ya da kırılma noktası olarak bilinen yaşantı parçaların dramatize edildiğini vurgulayan Boran, müzikal formunda kurgulanan oyunla ışık, müzik, dans ve oyunculuğun ortak uyumuyla görselliği güçlü, seyirlik bir eğlence ortaya çıktığını ifade ediyor.